Logo Resestraand

Resor | Portugal | Lissabonområdet

 

Lissabonområdet

Foto: Francisco Gomez Flores

 

 

Populära hotell

 

Hotell Difícil

Hotell Difícil

Betyg

Betyg

Estoril


Hotell Inferno Centrale

Hotell Inferno Centrale

Betyg

Betyg

Lissabon


Hotell Exposição Solar

Hotell Exposição Solar

Betyg

Betyg

Estoril


Hotell Falhado

Hotell Falhado

Betyg

Betyg

Lissabon
 

Lissabonområdet

 

Bo i storstaden men ha nära till småstäder och stränder! Lissabon med omnejd är perfekt för dig som vill bo centralt, ha nära till allt på din semester. Du väljer själv om du vill bo i huvudstaden eller i en ort vid havet och pendla däremellan är väldigt enkelt och billigt.

 

Lissabon är bäst att upptäcka på egen hand. Det är enkelt att ta sig genom stadens olika stadsdelar med sina olika karaktärer. Besök gärna stadens centrumkärna Baixa som byggdes upp under 1800-talet efter en jordbävning. Själva staden vilar på en mycket historisk grund som alla har präglat dagens Lissabon. Ett sådant exempel är stadens fästning, Castillo de Sao Jorge, som har rötter från romersk tid. I Lissabon hör man ofta den klassiska portugisiska musikstilen fado på stadens gator och torg, något som alltid uppskattas.

 

Vacker kustremsa

Kring Lissabon hittas även en vacker kustremsa med många fina kuststäder. Ett exempel är badorterna Cascais och Estoril som bara ligger 3 mil från Lissabons centrum. Hit är det enkelt att ta sig, både med tåget men också med buss. Vill man bo i stadskärnan men ha nära till fina badplatser finns det alltså sådan möjlighet här. Kuststäderna utmärker sig inte bara med vackra badstränder och ett behagligt klimat, utan också är det platsen för fiske och för den golfsugne finns det möjlighet att spela golf här. Är man partysugen finns nöjeslivet nära, mest i Lissabon och i Estoril.

 

Historisk vandringsplats

Den som vill upptäcka något nytt i området rekommenderas att hyra bil eller åka med turistbussen. Resestraand rekommenderar turen till den lilla fiskebyn Sesimbra. Här finns ett rikligt kulturhistoriskt arv att upptäcka. Dessutom finns nationalparken Serra da Arrábida här. Staden ligger vid en bergskedja där det parallellt med gränder samsas butiker och restauranger i ett finkulturhistoriskt arv.

 

Stad- och badsemester med Resestraand

I Lissabonområdet erbjuder Resestraand kombinerad stadscharter med badsemester. Res till historiska Lissabon och bo på fantastiska hotell, eller till solkusten och besök Estoril. Eller kombinerad stad och bad med en golfsemester? Sugen på semester – kolla in våra hotell i Lissabonområdet!.

 
 

Allmän fakta

 

  • • Beräknad flygtid: Från Stockholm/Arlanda till Lissabon (flygort) är beräknad flygtid ca 4 timmar och 25 minuter. Flygningen utförs av Nordlink.

 

  • • Transfer: Transfer ingår ej. På flygplatsen i Lissabon finns många bra förbindelser med buss och taxi. Flygplatsen ligger ca 4 km från Lissabons centrum, flygbuss tar ca 30-45 minuter den sträckan.

 

  • • Äta ute: En tvårättersmiddag på restaurang kostar ca 150 kronor per person.

 

  • • Service: Resestraand har ingen egen personal på plats. Utflykter i området utförs av ett engelskt resebolag. För allmän reseinformation hänvisas till Resestraands telefonnummer som står med på bokningsreferensen.

 

Våra resmål i Lissabonområdet

 

Lissabon

Lissabon

Att besöka Lissabon under högsommar är en riktigt trevlig upplevelse. Här är klimatet nämligen tämligen behagligt för den som vill strosa omkring och göra stan glad. Lissabon är en billig storstad när det kommer till att äta ute och shoppa. Nattlivet är mycket trevligt och koncentreras mycket till olika fadoställen. Ett bergigt klimat gör att staden kan ses från både hav och höjd, åk gärna spårvagnen och bergshissen och se Europa från en helt annan vinkel!

 

 

Estoril

Estoril

Längs med den portugiska huvudstaden går en kustremsa som kallas för Lissabons Riviera, motsvarande den Franska Rivieran. Här möts gammalt med nytt med nära avstånd till både hav och storstad. Estoril är därför en trevlig semesterort för både barnfamiljen och golfälskaren med lång sandstrand, restauranger och nöjesliv i ett behagligt sommarklimat.