Logo Resestraand

Resor | Portugal | Algarve
 
Algarve

Foto: CAJE Master

 

Algarve

 

Sydliga Portugal är vackert året om, det är hit man reser för att finna solen när den gått i moln någon annanstans. Perfekt område för barnfamiljer – långgrunda stränder, Aqualand i närheten och många fina vikar längs med kusten. Det är inte konstigt att detta har blivit favoriten hos många!

 

 

Populära hotell

 

Hotell Estadia Juventude

Hotell Estadia Juventude

Betyg

Betyg

Estoril


Hotell Diaenoite

Hotell Diaenoite

Betyg

Betyg

Lissabon


 

Algarve sträcker sig 155 kilometer längs med Atlanten. Kustremsan börjar i Europas sydvästligaste punkt (Cape St Vincent) och går fram till spanska gränsen där den möts upp av floden Guadiana. Området är känt för sina fina badvikar och långgrunda stränder, vilket är perfekt för vilken barnfamilj som helst. Här är det ett behagligt klimat. Det bor ca 400 000 människor i hela Algarve men det ökar såklart på sommaren när turisterna anländer. 57 000 bor i regionhuvudstaden Faro.

 

Mycket att se och göra

Algarve är inte bara sol och bad utan också ett intressant område att utforska. Det finns bra kommunikationer mellan orterna så vill man resa runt kan man alltid åka buss eller taxi. Det går också bra att hyra bil. Detta rekommenderas om man inte vill behöva passa tider för exempelvis bussen. I Algarve kommer du att äta gott på de många restauranger som serverar mat fångad direkt från havet. Maten är både god och prisvärd. Nattlivet kretsar mest kring orten Albufeira där det dansas in på småtimmarna. Vill man hålla sig kvar i Faro finns många barer och diskotek öppna kvällstid. För golfentusiaster finns det många golfbanor runt om i Algarve och vill man öva finns det golfbanor på många av våra hotell.

 

Resestraands Algarve

Resestraand erbjuder charterresor för hela familjen till Albufeira och Faro. Läs mer om resmålen nedan eller se läs mer om våra hotell i Algarve.

 
 

Allmän fakta

 

  • • Beräknad flygtid: Från Stockholm/Arlanda till Faro (flygort) är beräknad flygtid ca 4 timmar och 30 minuter. Flygningen utförs av fly Resestraand.

 

  • • Transfer: Från flygplatsen i Faro kommer transferbussar ta dig till ditt hotell. Restiden med buss från flygplatsen till första hotellet i Faro är ca 15 minuter. För Albufeira gäller restid till första hotellet ca 40 minuter. Observera att transfer måste köpas till vid bokningen. Resestraands reseledare finns på plats på flygplatsen vid ankomst och avgång men åker inte med i bussarna.

 

  • • Äta ute: En tvårättersmiddag på restaurang kostar ca 150 kronor per person.

 

  • • Service: Resestraand har ett serviceteam på fem personer i Albufeira, vilka finns behjälpliga per telefon dygnet runt. Serviceteamet besöker hotellen flera gånger i veckan.

 

Våra resmål i Lissabonområdet

 

Albufeira

Albufeira

Albufeira är perfekt för barnfamiljen som vill ha sandstranden i ett behagligt klimat. Albufeira är en mysig stad som turister älskar att besöka för sin gamla harmoniska stadskärna kontra den vackra naturen. Här har vi flera hotell direkt vid stranden samtidigt som det är nära till centrum.

 

 

Faro

Faro

Faro är regionshuvudstad i Algarve. Staden ligger fint mitt i Algarve och blir därmed utgångspunkten för själva området. Faro är en gammal stad med ett brett historiskt arv. Det finns mycket att se och göra i Faro, är du turist kommer du kunna välja bland mycket. Faro är mycket familjevänligt.