Logo Resestraand

Resor | Portugal
 
Portugal

Foto: Pedro Candeias

 

Portugal

 
Med Atlantens vågor som piskar mot land i ett solskönt land, ja så skulle man kunna beskriva Portugal. Ett vackert land med en fantastisk natur och kultur, en egen stil och perfekt för den som vill nå solen året om. Portugal är ett land med en lång och intressant historia och ett vackert språk. Köket är ej att förglömma, res till Portugal och du kommer få en fantastisk sommar!

 

 

Landsfakta

 

  •  Statskick: republik

 

  •  Huvudstad: Lissabon

 

  •  Befolkningsmängd: ca 10,6 miljoner

 

  •  Officiellt språk: portugisiska

 

  •  Valuta: euro (1 EUR = ~9 SEK)

 

  •  Tidsskillnad: -1 timme (för Sverige)

 

 
Atlanten är inte det varmaste havet men det trevligaste. Portugal har långa sandstränder och ett mycket behagligt klimat för den som inte är ute efter en stekhet sommar. Det finns mycket kultur i landet och därför är bästa möjligheten att se landet från många perspektiv. Med de nybyggda motorvägarna går det snabbt att ta sig från exempelvis huvudstaden Lissabon till Algarve i söder om man vill uppleva olika delar av landet. Portugal har ett mycket intressant och berömt kök, inte minst eftersom mycket av det som serveras på restauranger kommer direkt från havet. Fisk som torsk och sjötunga mättar magen många timmar. Missa heller inte de portugisiska vinerna som har blivit världsberömda för sin smak.

 

En lång historia

Portugal har en intressant och lång historia. Man har under historiens gång blivit erövrade av både Karthago, Romariket, germanska stammar och araber innan landet enades. Sjöfarten blev grunden för Portugals ekonomi och på 1400-talet inleddes upptäcktsfärder. Man seglade långt bort och upptäckte nya länder som koloniserades. En svag ekonomi gjorde dock att landet förlorade sin självständighet (men vann den tillbaka) och att man förlorade sina kolonier. Under början av 1900-talet blev det återigen oroligt och efter en stadskupp blev landet en diktatur fram till 1974 under Nejlikerevolutionen 1974. 1986 gick landet med i EG.

 

Resestraands Portugal

Resestraand erbjuder både charterresor till solsäkra Algarve och stad- och badsemestrar till Lissabonområdet. Vi erbjuder idag 12 hotell i varierande standard för olika önskemål.

 
 

Våra resmål i Portugal

 

Lissabonområdet

Lissabonområdet

Bo i storstaden men ha nära till småstäder och stränder! Lissabon med omnejd är perfekt för dig som vill bo centralt, ha nära till allt på din semester. Du väljer själv om du vill bo i huvudstaden eller i en ort vid havet och pendla däremellan är väldigt enkelt och billigt.

 

 

Kos

Algarve

Sydliga Portugal är vackert året om, det är hit man reser för att finna solen när den gått i moln någon annanstans. Perfekt område för barnfamiljer – långgrunda stränder, Aqualand i närheten och många fina vikar längs med kusten. Det är inte konstigt att detta har blivit favoriten hos många!