Logo Resestraand

Om projektet | Projektplan | Projektrapport | Reklambanner | Cred
 
Cred

Foto: Resestraand

 

Om projektet

 
Resestraand var ett projektarbete som skapades av fyra studenter på Södertörns Högskola våren 2013. Idén till projektet kom till efter en av skaparna som hade arbetat med idén sedan ett antal år tillbaka. Resultatet av arbetet blev en webbsida för en resebyrå som säljer charterresor till Medelhavet. Nu har idén utvecklats ytterligare och presenteras nu i fullskala.

 
Grundarna till denna hemsida vill från början meddela att Resestraand finns inte på riktigt, utan endast i fantasins värld. Således går det inte att boka några resor om man nu skulle vilja göra detta. I dessa fall hänvisar vi till de reseföretag som finns på riktigt. De hotell vi har med i beskrivningarna finns heller inte på riktigt och de bilder som visar hotellen stämmer heller inte överrens med verkligheten. Mycket av informationen gällande flygresor, resevillkor, betalningssätt, historik och kontakt med mera har också inspirerats av fantasin och skall därför tas med en stor nypa salt. Däremot är inte allt på Resestraand uppdiktat/påhittat. Länderna, resmålen och orterna som finns med i beskrivningarna (med tillhörande bilder) finns på riktigt om än att de här beskrivs på ett säljigt sätt. Vi har försökt att sälja in så många platser som möjligt för att visa på hur trevligt det är att resa söderut på sommaren där det är riktigt varmt och trevligt. Gruppens syfte med Resestraand var ”att på ett enkelt sätt få människor att boka och köpa resor via oss och arbeta på en hög servicenivå för att få så pass nöjda kunder som möjligt för att dessa ska återvända år efter år.” Och det är något som fortfarande är viktigt för oss.

 

Utveckling under tid

Så frågan man som läsare kan ställa sig varför fyra studenter vid en högskola i Stockholm har lagt ned mycket tid. Svaret är att det är för att det är både roligt, lärorikt och trevligt. Jag som sedan har fortsatt att utveckla sidan älskar att resa utomlands till varma platser och då det för mig bara blir av ca en gång per år blir detta tillfälle något unikt. Att för en gångs skull få uppleva 35-gradig värme i ett soligt och varmt land i en veckas tid är för mig en härlig dröm.
 
Som tidigare kunde läsas har sidan varit under utveckling i snart ett års tid. Bilder på hur originalsidan ser/såg ut finns under rubriken projektrapport. Originaldokument från gruppens redovisningar finns också med under de olika rubrikerna dock här anonymiserade. Dessa versioner är alltså reviderade. De har blivit anonymiserade av lite olika skäl som inte behöver nämnas här.
 
I juni 2013 höll gruppen i redovisning av hemsidan. Vid denna redovisning fick gruppen en del kritik, mestadels småsaker, som sedan har bearbetats om av en person i gruppen. I övrigt har sidan växt till att omfatta fler länder, resmål, orter och hotell, där varje enskild sida har fått en bättre struktur och språk. Nu kan därför en helt ny webbsida visas upp med fler exempel.

 

Tack till alla fotografer!

Slutligen vill gruppen rikta ett stort tack till möjligheten att använda Creative Commons-bilder. Det är till 90% sådana bilder som har gjort Resestraands hemsida möjlig att genomföra. Av både tids- och ekonomiskäl har ingen i gruppen kunnat åka ned till de nästan 20 resmål vi har med här nu och tagit egna bilder. De 10% som återstår i beräkningen kommer dock från tidigare semesterbilder. När det gäller bilder har vi gett cred till fotograferna ovan eller under varje bild, dock i bildspel har detta inte varit möjligt. Därför blir alla fotografer crediterade en gång till under rubriken ”cred” ovan.

 
Skaparna av den här hemsidan hoppas att du får en trevlig stund och att vi kan inspirera dig till att boka en solresa i sommar/höst/vinter/vår för att också få njuta av behaglig sol och värme. Kanske att Resestraand uppstår på riktigt en dag och då hoppas vi att du bokar din solresa genom oss.
 
InterMedia Pictures
Resestraands grundare